В Україні покажуть комедію-тріумфатора

В Україні покажуть комедію-тріумфатора "Золотого глобуса"

Укрінформ
Володарка трьох премій "Золотий глобус" – комедія "Зелена книга" з Вігго Мортенсеном і Махершалою Алі – виходить в український прокат 24 січня.

Про це повідомляє кінокомпанія Артхаус Трафік.

"Зелена книга" виходить в український прокат 24 січня. Напередодні, 22 січня, у столичному кінотеатрі "Оскар" відбудеться прем'єрний показ. У день старту прокату також відбудеться спеціальний показ мовою оригіналу в кінотеатрі "Жовтень". Фільм представить кінокритик та ведучий Андрій Алферов",  – йдеться у повідомленні.

Читайте також: В український прокат виходить стрічка про 18-річну королеву Шотландії

Режисером фільму виступив Пітер Фарреллі, відомий за комедією "Тупий і ще тупіший". "Зелена книга" стала його першим фільмом з елементами драми.

Журі премії "Золотий глобус" відзначили "Зелену книгу" як найкращу комедію року. Крім того, стрічка завоювала нагороду за найкращий сценарій, а Махершала Алі отримав премію за найкращу чоловічу роль другого плану.

Світова прем'єра "Зеленої книги" відбулась на Міжнародному кінофестивалі в Торонто, де стрічка отримала Гран-прі, що присуджується за підсумками глядацького голосування. Також цей фільм вважається одним із фаворитів цьогорічної оскарівської гонки.

Читайте також: Нобелівського лауреата-першовідкривача ДНК позбавили звань за расизм

“Зелена книга” розповідає про простого вишибайла, якого наймають водієм на час туру одного з найкращих піаністів світу, який є афроамериканцем. Вони вирушають у подорож півднем США, де панують расистські погляди. Тому чоловікам доводиться користуватися "Зеленою книгою", яка містить інформацію про безпечні місця для чорношкірих. Ця подорож відкриє двом різним героям очі на світ і змінить їхні життя.

Сюжет фільму заснований на історії реальної дружби Тоні "Влипа" Валлелонги та Дона Ширлі. Готуючись до зйомок, Вігго Мортенсен набрав близько 20 кілограмів та зустрічався з родиною свого героя. Прикметно, що син Тоні, Нік Валлелонга, став співавтором сценарію стрічки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-