Роботи вихованок Чугуївської художньої школи отримали золоті медалі у Франції

Роботи вихованок Чугуївської художньої школи отримали золоті медалі у Франції

Укрінформ
Роботи вихованок Чугуївської дитячої художньої школи імені Рєпіна отримали золоті медалі на Першому інтернаціональному дитячому художньому конкурсі-виставці "Новорічний подарунок" у Франції.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор школи імені Репіна, член Національної спілки художників України Володимир Непомнящий.

"Кожна з 4-х робіт наших 4-х вихованок, будь то 10-річні Даря Батрєва та Люба Буртелей чи 11-річні Тая Череватенко та Аріна Резченко, отримала золоту медаль. Новорічні фантазії юних художниць проявилися у малюнках на тему "Новорічний подарунок", де їх герої чекають на приїзд Санта Клауса. Особливу увагу привертає малюнок Таї Череватенко, яка зобразила Санта Клауса з подарунком, на якому написано: "Мир в Україні", - зазначив Непомнящий.

Щодо міжнародного конкурсу-виставки, то, за його словами, він вперше започаткований на новорічну та різдвяну тематику Міжнародною академією мистецтв, культури та науки Парижа.

"У конкурсі взяли участь більш ніж 2,5 тисячі дітей з усього світу віком від 5 до 16 років, які, як і наші вихованки, надіслали свої роботи до Франції. Виставка робіт відкрилася до новорічних свят у Парижі, зараз продовжується у Ніцці і завершиться наприкінці січня у Каннах на щорічному Фестивалі мистецтв", - додав Непомнящий.

Читайте також: У Києві відкрили ретроспективну виставку Івана Марчука

За його словами, протягом двох останніх років вихованці школи отримали 16 нагород на міжнародних конкурсах, причому 10 із них - золоті. "Зараз ми готуємось до виставки дитячої творчісті, яка пройде у серпні цього року в Чугуєві до 175-річчя з дня народження славетного земляка Іллі Репіна", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Чугуївська дитяча художня школа імені Рєпіна нещодавньо відсвяткувала своє 65-річчя. У школі навчається більше півтори сотні дітей у віці від 9 до 17 років. Чимало вихованців школи продовжує своє навчання у Харківському художньому училищі чи Харківській державній академії дизайну та мистецтв.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-