Барельєф Симону Петлюрі відкриють на місці боїв УНР у Києві

Барельєф Симону Петлюрі відкриють на місці боїв УНР у Києві

Укрінформ
У столиці 21 січня відбудеться відкриття меморіального барельєфу Голові Директорії Української Народної Республіки, Головному Отаману Військ і Флоту УНР Симону Петлюрі.

Про це повідомляє Український інститут національної пам'яті.

"Анотаційна дошка постане на символічному місці – на початку вулиці Симона Петлюри, де в січні 1918 року тривали бої підрозділів Армії УНР з більшовицькими заколотниками", – Йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Таємний щоденник Симона Петлюри" або Чому гібридна війна – явище не нове

Автором барельєфа став скульптор Василь Маркуш. Як зазначає голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, відкриття пам’ятної дошки Симону Петлюрі на вулиці його імені – це важливий крок на шляху увічнення одного з чільних діячів Української революції 1917-1921 років, але його не достатньо.

"У рамках відзначення столітнього ювілею революції в столиці України має постати пам’ятник Головному Отаману та Голові Директорії УНР Симону Петлюрі, адже його ім’я – поруч з іменами Мазепи і Бандери – стало одним із символів боротьби українців за свободу", – наголошує В’ятрович.

Барельєф виготовили зусиллями Київської міської державної адміністрації. Його відкриття приурочать до 140-го ювілею від дня народження Симона Петлюри, який відзначатимуть 22 травня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-