Київські музеї запрошують зробити селфі з їхніми експонатами

Київські музеї запрошують зробити селфі з їхніми експонатами

Фото
Укрінформ
У середу, 16 січня, відзначають Міжнародний день селфі в музеї. Українці долучаються до його святкування вже вп'яте.

Цього дня музеї по всьому світу проводять флешмоб. Його ідея полягає в тому, щоб відвідати улюблений музей, сфотографуватися поруч або на фоні експонату та розмістити фото в соціальних мережах з хештегом #MuseumSelfie, а також тегом назви музею, де зроблено фото.

Так, наприклад, Музей історії України у Другій світовій війні пропонує відвідувачам вільних вхід за селфі. Як розповів Укрінформу завідувач відділу науково-просвітницької роботи музею Дмитро Гайнетдінов, достатньо зробити селфі на території музею, і, додавши його в соцмережі з хеш-тегом #MuseumSelfie або #warmuseum, отримати можливість відвідати їхню експозицію безкоштовно.

Читайте також: Музейні знахідки у День селфі

Також Міжнародний флешмоб музейних селфі можна провести у Національному заповіднику "Софія Київська", Національному художньому музеї України, Національному музеї Тараса Шевченка, Музеї української діаспори, Нацiональному музеї «Київська картинна галерея» та інших музеях Києва. До речі, акцію проводять не лише у столиці – музеї інших міст України також чекають на відвідувачів зі смартфонами.

День селфі у музеї ВВВ / Фото Юлії Овсяннікової

Міжнародний день музейного селфі започаткований європейським проектом Culture Themes у 2014 році. Акція дає можливість учасникам розповісти про свої улюблені музеї, а музеям – отримати безоплатну і найдієвішу рекламу.

День селфі у Софії/ Фото Юлії Овсяннікової

Перше фото: Національний художній музей України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-