Сергій Жадан і Андрій Курков завітають до 30 бібліотек Донбасу

Сергій Жадан і Андрій Курков завітають до 30 бібліотек Донбасу

Укрінформ
Благодійний фонд Сергія Жадана та Український інститут книги ініціюють проект “Схід читає”. В його межах у бібліотеках Донбасу відбудеться серія зустрічей з відомими українськими письменниками.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці Благодійного фонду Сергія Жадана.

“Друзі, ми починаємо новий проект і хочемо вам про нього трішки розповісти. Це важлива для нас ініціатива, стосується вона пропагування бібліотек та вітчизняної книги на Сході країни. Проект "Схід читає" – це спільна ідея нашого Фонду та Українського інституту книги”, – йдеться у повідомленні.

Протягом січня-березня 2019 року письменники відвідають близько 30 бібліотек у 15 населених пунктах Донецької та Луганської областей. До ініціативи долучаться Андрій Курков, Сергій Жадан, Євген Положій,Тетяна Стус та Іван Андрусяк. 17-18 січня вони приїздять до бібліотек міст Сватове, Старобільськ, Станиця Луганська і Щастя.

Читайте також: На Подолі відкрили першу бібліотеку нового покоління

“Останнім часом в Україні вийшло друком багато цікавих видань, які презентуються на великих книжкових майданчиках, таких як Форум видавців у Львові, Книжковий Арсенал в Києві, Книжкова Толока в Запоріжжі та у великих містах. Проте, коли мова йде про Схід України, книжкові події надалі є, на жаль, рідкістю, хоч і попит на них є високим. Для невеликих міст бібліотека – це не лише місце, де можна прочитати чи позичити книги, це також місце спілкування, розвитку і творчості”, – зазначають організатори проекту.

Варто зауважити, що в межах проекту "Схід читає" Український інститут книги подарує бібліотекам Донецької і Луганської областей, де відбудуться заходи, понад 2000 примірників нових книжок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-