В Україні покажуть фільм про жорстокого вбивцю з обличчям янгола

В Україні покажуть фільм про жорстокого вбивцю з обличчям янгола

Відео
Укрінформ
Історія найвідомішого вбивці Аргентини – трагікомедія “Янгол” від продюсерів Педро та Агустіна Альмодоварів – 10 січня виходить в український прокат.

Про це повідомляє Артхаус Трафік.

“Фільм “Янгол” виходить в український прокат 10 січня. Цього ж дня у столичному кінотеатрі “Жовтень” відбудеться спеціальний показ – стрічку глядачам представить кінокритик та ведучий Андрій Алферов”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, події фільму відбуваються в Буенос-Айресі 1971 року. У центрі сюжету – підліток із обличчям янгола на ім’я Карлітос. Він визнає законів і звик отримувати все, що захоче. Згодом цей хлопець увійде в історію як один із найстрашніших убивць Аргентини.

Читайте також: У кінотеатрах покажуть фільм про дизайнера-авангардиста Дріса ван Нотена

Стрічка Луїса Ортеги заснована на реальній історії. Прототип героя, Карлос Робледо Пуч, був заарештований у 20 років, засуджений за 11 убивств і понад 40 пограбувань та відбуває довічний термін. Журналісти прозвали Пуча “Янголом смерті” за миловидну зовнішність. На момент його арешту за аргентинськими законами найтривалішим терміном ув’язнення було довічне з обов'язковим умовно-достроковим звільненням після 45 років в’язниці. Однак злочини “Янгола” були настільки жахливими, що законодавство змінили, аби Пуч не вийшов на свободу, доки живий хоч хтось із батьків його жертв.

За словами режисера, його завжди приваблювали історії злочинців – з точки зору естетики. “Мене зачаровували їхні образи, але не насильство. Тому я вирішив зробити свій фільм максимально красивим – свого роду подарунком глядачеві”, – коментує вибір стилістики Ортега.

В Аргентині “Янгол” мав великий успіх у прокаті. Крім того, стрічку висунули на здобуття премії “Оскар” в номінації “Найкращий фільм іноземною мовою”. Світова прем'єра картини відбулась в рамках конкурсної програми “Особливий погляд” Каннського кінофестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-