У Москві попрощалися з другом Висоцького – актором Іваном Бортником

У Москві попрощалися з другом Висоцького – актором Іваном Бортником

Укрінформ
У московському Театрі на Таганці пройшла громадянська панахида за російським актором театру і кіно Іваном Бортником, який помер 4 січня на 80-му році життя.

Про це повідомляє Ехо Москви.

"Громадянська панахида пройшла в театрі на Таганці, де артист служив більше 50 років. Прощалися з Іваном Бортником під пісні його близького друга Володимира Висоцького", – йдеться у повідомленні.

За інформацією російських ЗМІ, попрощатися з артистом прийшло близько 200 осіб, в тому числі актори Євген Герасимов, Василь Міщенко, Михайло Поліцеймако, Костянтин Желдін, режисери Микита Висоцький і Віктор Мережко.

Проводили актора в останню путь оплесками. Поховають Бортника на Троєкуровському кладовищі.

Читайте також: Помер американський актор, який грав у "Скажених псах"

Іван Бортник народився у Москві в 1939 році. Після випуску з театрального училища імені Щукіна кілька років працював у Театрі імені Гоголя, потім перейшов до Театру на Таганці, де грав з 1967 року.

За свою кар'єру Бортник знявся у багатьох фільмах. Серед них – «Дзеркало для героя», «Іван та Мар'я», «Рідня», «Пояснення». Кіноглядачам запам'яталася і його робота у фільмі «Місце зустрічі змінити не можна». Володимир Висоцький, який зіграв у кінострічці одну з головних ролей, хотів, щоб саме Бортник зіграв його напарника Шарапова, але ця роль, як відомо, дісталася Володимирові Конкіну. Бортник же втілив на екрані образ бандита Промокашки.

Помер Іван Бортник 4 січня. Причиною смерті актора став тромб, що відірвався.

Фото: Комсомольская правда

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-