У Дніпрі відкрили оновлений Музей історії Придніпровської залізниці

У Дніпрі відкрили оновлений Музей історії Придніпровської залізниці

Укрінформ
В офісі регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» відкрився Музей історії Придніпровської залізниці.

Про це повідомила прес-служба «Придніпровської залізниці» у Facebook.

«У музеї п’ять виставкових залів, кожен з яких відображає певну епоху розвитку Придніпровської залізниці, досягнення та здобутки цього періоду, розповідає про видатні постаті», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Наступного року Укрзалізниця запустить 30 локомотивів General Electric

Зокрема, у другій залі Музею відображено події кінця ХІХ – початку ХХ століття, коли Придніпровська (тоді Катеринославська) залізниця народилася і зміцніла, пережила буремні події 1917 року, руїну Громадянської війни, післявоєнну відбудову інфраструктури, стала однією з найпродуктивніших сталевих магістралей країни.

У третій залі розгорнуто експозиції, що розповідають про події 30-х років ХХ століття, індустріалізацію, період Другої Світової війни та важкі роки післявоєнної відбудови. У четвертій залі – етапи розвитку залізниці у період з 1951 по 1991 роки.

В останній п’ятій залі демонструються досягнення Придніпровської залізниці за роки незалежності України. Тут можна побачити, як оновили залізничну інфраструктуру, покращили соціальну сферу і створили умови для високошвидкісних перевезень сучасного зразка.

Музей відкритий для відвідування щодня з понеділка до п’ятниці з 8.00 до 17.00. Вхід — безкоштовний.

Фото: info.uz.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-