31 грудня: народний календар і астровісник

31 грудня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Про що варто думати в останній день старого року і користаймося чарівним космічним бонусом 

Ну ось, дав Бог, дожили до кінця року! Привітаємо чесне товариство давнім українським віншуванням-замовлянням: Дай Боже, щоби добро прибувало, а лихо оминало; щоби світло Божественної благодаті уми просвіщало, тіла від немочі та хвороб зціляло, серця вірою й надією надихало; щоби молоде й красиве росло й розквітало, старе мудрістю наставляло, а зле й недобре в’яло, никло й у безвість безвістей зникало! Нехай ця зима потішить око кожного пухнастими глибокими снігами – нехай прикриють вони своєю чистотою й білістю все негарне і нечисте! Нехай затягнуться і заживуть усі рани – і на землі святій, і на тілі людському; нехай очистять нас від злопам’ятства і злостивості! А за казковою, вишуканою зимою неодмінно прийде дивовижна весна – з широкими водами, дзвінкими грозами, квітами, молодою пахучою зеленню і співом пташиним! За весною-красою повагом прийде розважливе літо – зі спекотним сонцем і рясними літніми веселковими дощами – час зрілості та високих хлібів, а за літом обов’язково настане ошатна осінь – час соковитих плодів, час збирання щедрого урожаю… А затим знову прийде зима, і знову тихі білі сніги падуть на стомлену землю і покриють усе довкола… Миру і злагоди в кожному серці та в кожній оселі, всеосяжної любові та незнищенної віри!

Іменини нині святкують Михайло, Модест, Зоя, Марко.

24-ий місячний день. Що рік грядущий нам готує в астрономічному плані? Ми зіштовхнемося з межами, рамками, завданнями, вимогами, викликами, на які повинні будемо дуже швидко, і що головне – раціонально і дуже прагматично  реагувати. На роздуми, міркування, рефлексії часу не те що бракуватиме – не залишатиметься взагалі. Саме зараз (до 7 січня) закладаються підвалини майбутніх змін. Утім, цей час певною мірою можна вважати по-справжньому чарівним і магічним, своєрідним «вікном можливостей» – саме тепер Сатурн рухається поза петлею (він вийшов із попередньої петлі 12 грудня цього року і увійде в наступну 22 січня 2019 року), тому нині ми найбільш вільні, щоб змінювати найстійкіші та найконсервативніші сценарії нашого життя.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1895 році – 30, а найтеплішим у 1925 -  +8,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-