Одеський кінофестиваль запроваджує

Одеський кінофестиваль запроваджує "Приз глядацьких симпатій"

Укрінформ
Одеський міжнародний кінофестиваль запроваджує нову номінацію - "Приз глядацьких симпатій" Національного конкурсу. Приз за перемогу в номінації становитиме 60 000 грн.

Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.

"Фільм-переможець у новій номінації визначатиметься глядачами кінофестивалю, які виставлятимуть оцінки фільмам-учасникам Національної конкурсної програми за шкалою від 1 до 5 одразу після закінчення показу кожної з картин. Підрахунок результатів глядацького голосування проходитиме під контролем незалежних аудиторів із бездоганною репутацією (як правило, компанії “великої четвірки”)", - ідеться в повідомленні.

Як зазначила генеральний продюсер ОМКФ Юлія Сінькевич, від фестивалю до фестивалю спостерігається зростання інтересу глядачів до українського кіно, власне, й самих українських фільмів стає дедалі більше - у 2018 році із 1011 заявок, які надіслали, з України було 230. Окрім того, вітчизняні фільми з кожним роком набирають у якості.

"Тож цього року ми вирішили надати глядачам право обирати свого фаворита не лише у Міжнародній, але й у Національній програмі", - підкреслює вона.

Читайте також: У Києві ще раз покажуть хіти арт-кіно 2018 року

До Національної конкурсної програми відбираються ігрові та неігрові повнометражні та короткометражні фільми всіх жанрів українського виробництва або копродукції з Україною, завершені після 1 січня 2018 року. З усіма номінаціями у всіх програмах можна ознайомитися на сайті ОМКФ у розділі “Регламент”.

Заявки на участь у конкурсних програмах ювілейного, 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю приймаються до 12 квітня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-