У Києві ще раз покажуть хіти арт-кіно 2018 року

У Києві ще раз покажуть хіти арт-кіно 2018 року

Укрінформ
27 грудня у столичному кінотеатрі “Жовтень” стартує серія показів «Найкращі арт-фільми року». До неї увійдуть стрічки, що вийшли в український прокат завдяки компанії Arthouse Traffic, яка нещодавно відзначила свою 15-ту річницю.

Як повідомляється на сайті компанії, програма включає картини, які цього року стали подією для глядачів усього світу і були відзначені авторитетними кінонагородами, зокрема на Берлінале і Каннському кінофестивалі.

Читайте також: На постерах Берлінале люди переодяглися у ведмедів

На великому екрані можна буде побачити останню роботу Ларса фон Трієра "Дім, який побудував Джек", біографічний фільм про Віктора Цоя “Літо” Кирила Серебреннікова, трилер Йоргоса Лантімоса “Вбивство священного оленя” і драму Фатіха Акіна "На межі", котра отримала "Золотий глобус" як найкращий іншомовний фільм.

Також буде нагода подивитися мелодраму Павла Павліковського "Холодна війна", яка претендувала на "Оскар" в категорії фільмів іноземною мовою і стала найкращим фільмом року за версією Європейської кіноакадемії.

Читайте також: Європейська кіноакадемія назвала "Смерть Сталіна" найкращою комедією

Для прихильників творчості Хоакіна Фенікса підготували два фільми з актором у головній ролі: трилер Лінн Ремсі "Тебе ніколи тут не було" і трагікомедію "Не хвилюйся, він далеко не піде" Ґаса Ван Сента.

Серед «Найкращих арт-фільмів року» також опинилися три українські фільми: сатирична драма Сергія Лозниці "Донбас", яку відзначили на Каннському кінофестивалі, комедія Тоні Ноябрьової "Герой мого часу" і трагікомедія "Гірська жінка: на війні", створена в копродукції України, Франції й Ісландії.

Читайте також: Олесь Санін напророкував славу акторам свого нового фільму

Не змусять сумувати і маленьких кіноманів. Для них покажуть документальний фільм-подорож "Земля: один вражаючий день" і французько-бельгійську анімаційну стрічку "Великий злий лис та інші історії".

"Найкращі арт-фільми року" будуть у прокаті кінотеатру "Жовтень" до 23 січня. Покази проходитимуть мовою оригіналу з субтитрами, а також в українській озвучці.

Фото: кадр з фільму "На межі"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-