Як соцмережі реагували на події 2018 року

Як соцмережі реагували на події 2018 року

Огляд
Укрінформ
Фінал Ліги чемпіонів, "воскресіння" Бабченка, Томос... Укрінформ вирішив пригадати, що обговорювали соцмережі у 2018-му.

29 березня 2018 року запам'яталося киянам рясним снігопадом. Ось так цього року виглядав весняний ранок:

26 травня 2018 року наша держава вперше у своїй історії приймала фінал Ліги чемпіонів. Для декого результат гри був очікуваним, адже:

Найбільший відсоток глядацької уваги в цьому фіналі беззаперечно отримав воротар "Ліверпуля" Лоріс Каріус. Йому співчували, за нього хвилювалися, йому знаходили виправдання:

29 травня 2018 року в Києві "вбили" журналіста Аркадія Бабченка. Шокуюча новина миттю облетіла соцмережі - стрічка Фейсбука була переповнена спогадами. А вже менш ніж за добу Бабченко несподівано для всіх "воскрес":

4 червня суд у Москві визнав винним у «шпигунстві» і засудив до 12 років колонії суворого режиму нашого колегу Романа Сущенка. "Маховик репресій набирає обертів" - миттєво відреагували на вирок соцмережі. Путіна у своїх постах порівнювали то з доном Корлеоне, то зі Сталіним:

Міст є - туристів немає: 4 серпня 2018 соцмережі "проїхалися" по улюбленій іграшці Путіна.Тоді в інтернеті саме з'явилися свіжі фото Кримського мосту, який з'єднує окупований півострів з Росією.

У вересні соцмережі обговорювали скандальне інтерв'ю підозрюваних у справі Скрипалів - Олександра Петрова і Руслана Боширова. У розмові з головним редактором пропагандистського каналу RT ті заявили, що приїхали до Великобританії в туристичних цілях - відірватися і подивитися на «знаменитий на всю Європу» собор у Солсбері з 123-метровим шпилем. Спіч росіян розібрали на меми.

11 жовтня у Стамбулі Синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні.Рішення зачитав митрополит Франції Еммануїл Галльський.

Наші кореспондентки Лана Самохвалова (Ярослава Міщенко) та Ольга Будник стали свідками історичної події. 

У жовтні на "Валдайському форумі" в Сочі президент Росії Володимир Путін у властивій йому манері заявив, що в разі ядерної агресії з боку іншої держави росіяни "як мученики потраплять в рай", а нападники "просто здохнуть". "Шаріков таки дав потомство" - вирішили соцмережі і почали обговорювати гучну заяву державця. 

І завершуємо рік знову погодою. Бо зима цьогоріч прийшла із випередженням графіка - 14 листопада у Києві пішов перший сніг. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-