У Нацопері відкрився Перший різдвяний Штраус-форум на підтримку дітей

У Нацопері відкрився Перший різдвяний Штраус-форум на підтримку дітей

Відео
Укрінформ
Диригенти найвідоміших українських оркестрів організували у Національній опері України Перший різдвяний Штраус-форум для підтримки дітей військових, дітей із зони бойових дій та дітей з особливими потребами, а також молодих талантів.

Про це журналістів поінформував куратор заходу, керівник Kyiv-Classic Orchestra, диригент Національної опери України Герман Макаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли 14 років тому ми разом із оркестром Kyiv-Classic започаткували новорічний Штраус-концерт, то хотіли поділитися радістю від музики представників цієї знаменитої музичної сім'ї. Але відтоді минуло 14 років — зараз в Україні відбуваються непрості події. Незважаючи на це, відомі мелодії звучать на сімох різних майданчиках України та об'єднують людей у їхньому прагненні до миру", - зазначив Макаренко.

У рамках форуму відбулася презентація проекту "Музика в ім’я миру. Інтрада". Він є інтерактивним музичним класом за участю понад 50 лауреатів музичних конкурсів і дітей військовослужбовців, дітей із зони бойових дій та дітей з особливими потребами. Перед виступами музикантів і солістів дітям дозволялося вийти на сцену і подивитися на творчий процес очима артистів. Після цього вони могли підійти до оркестрантів, поспілкуватись із ними і навіть спробувати зіграти на деяких музичних інструментах, наприклад, - на барабанах.

Як пояснюють організатори, нова ініціатива є продовженням сучасної віденської традиції, головний сенс якої – жодних кордонів між дитинством і мистецтвом.

"Діти були з нами і на сцені, і в оркестрі — таким чином ми хочемо показати їм шедеври світової класики, виховати їхню свідомість і надихнути саме їх змінювати нашу країну на краще", - пояснив Макаренко.

За його словами, виконання на форумі творів саме родини Штраусів продиктоване тим, що “в цих мелодіях є свято, яке завжди залишається з людьми”.

#music #orchestra #strauss

Допис, поширений Oleksandr Trokhymchuk (@allputersky)

Окрім Макаренка, кураторами проекту виступили диригент Національного президентського оркестру Сергій Золотарьов, диригент Київського національного академічного театру оперети Оксана Мадараш, художній керівник Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України Любов Морозова та диригент Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України Роман Будзяк.

Загалом у заході взяли участь 60 артистів оркестру.

Читайте також: "Снігова королева" та "Вечори на хуторі біля Диканьки": Нацопера запрошує до свят

Гостем різдвяного Штраус-форуму став міністр культури України Євген Нищук.

"Ця зустріч із високим мистецтвом якраз і долає оті бар'єри, стереотипи, що начебто воно — тільки для якихось еліт і є незрозумілим для інших. Тому формат проведення форуму в репетиційній залі Національної опери, де музиканти з різних оркестрів представляють прекрасну музику Штрауса, дуже доречний. Це важливо, адже діти, які долучилися, на жаль, не завжди можуть потрапити до наших концертних залів, тобто не просто прийти, а поспілкуватися дуже близько з музикантами, відчути, як вони готуються", - прокоментував Нищук.

Організатори планують зробити різдвяний Штраус-форум традиційним і провести його й у грудні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-