Київська галерея зібрала 1000 малюнків кульковою ручкою

Київська галерея зібрала 1000 малюнків кульковою ручкою

Укрінформ
У столичній галереї Karas відкрилась 13-а виставка проекту «А4, кулькова ручка».

Як зазначають організатори, вона стала наймасштабнішою за всю історію проекту, адже до експозиції увійшло близько 1000 рисунків, традиційно виконаних кульковою ручкою на офісному папері формату А4.

“Такої концентрації мистецтва, ідей, підходів, стилів, технік, сенсів ви не бачили на жодній виставці! І річ навіть не у кількості малюнків, хоча розмістити їх у галереї також було не просто. Ця виставка не поступається, а, навпаки, перевершує всі виставки за останні 13 років проекту. Звичайно, нам дуже не вистачає деяких наших класиків, які постійно брали участь у проекті, – Олексія Аполлонова, Олександра Бабака, Влади Ралко. Шкода, що цього року померли наші форварди – Стас Волязловський і Євген Рибальченко. Але, ми раді новим, шалено талановитим і натхненним авторам, які підключилися або набрали сили у проекті", – написав у своєму Facebook засновник проекту «А4, кулькова ручка» і власник Karas Gallery Євген Карась.

За словами організаторів, цей проект об’єднує метрів українського мистецтва, зокрема Анатолія Криволапа, Владу Ралко, Олександра Ройтбурда, та молодих митців з усіх куточків України. Прикметно, що авторами проекту стають не лише художники, але й поети, композитори, письменники, дизайнери і архітектори.

Читайте також: Нова виставка у PinchukArtCentre підкаже, “як бути класним”

“За час свого існування проект зібрав біля 6000 робіт у свою колекцію, намальованих понад 700 авторами, тож ми сміливо можемо стверджувати, що «А4, кулькова ручка» один з найбільших художніх проектів України”, – стверджують представники галереї “Карась”.

Цьогорічна виставка «А4, кулькова ручка» триватиме до 31 січня. З 29 грудня по 1 січня галерея “Карась” буде зачинена. В інші дні працюватиме за звичним графіком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-