Архітекторів з усього світу запрошують спроектувати Меморіальний центр «Бабин Яр»

Архітекторів з усього світу запрошують спроектувати Меморіальний центр «Бабин Яр»

Укрінформ
Стартував міжнародний конкурс на кращий дизайн будівлі та прилеглої території Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» у Києві.

Про це повідомляють організатори конкурсу - Благодійний фонд «Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр».

Взяти участь у конкурсі пропонують як досвідченим, так і молодим архітекторам, а також великим і малим дизайн-бюро з усього світу. “Від учасників очікується найвищий рівень креативності, інноваційності, натхнення та активності”, — зазначають організатори.

Меморіальний центр «Бабин Яр» складатиметься з двох ділянок: перша площею 22 000 кв.м частково збігається зі старим єврейським кладовищем, тому під забудівлю відводиться лише 11 000 кв.м. Друга ділянка — це прилегла територія для ландшафтного дизайну площею близько 90 000 кв.м. Проекти їхнього оформлення і потрібно створити учасникам конкурсу.

Конкурс триватиме у два етапи — з лютого по липень 2019 року. Оцінюватиме роботи міжнародне журі, до складу якого увійдуть знані дизайнери й архітектори з України та Європи. Із надісланих заявок спочатку вони оберуть 8-10 учасників, а до фіналу потрапить найкращих 4-6 проектів. Куратором конкурсу виступить берлінське архітектурне бюро [phase eins].

Призовий фонд конкурсу становить 45 000 євро. За третє місце дадуть10 000 євро, за друге — 15 000 євро, а володарі першого першого місця отримають винагороду в розмірі 20 000 євро.

Подати свій проект на участь у конкурсі можна до 21 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-