У Києві покажуть перші серії документального циклу про героїв Донбасу

У Києві покажуть перші серії документального циклу про героїв Донбасу

Відео
Укрінформ
Стала відома дата прем’єри документального циклу "Герої українського Донбасу". Перший показ відбудеться 20 грудня в київському кінотеатрі "Жовтень".

Про це під час прес-конференції розповів керівник аналітичного центру Фабрика думки "Донбас" Дмитро Ткаченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Читайте також: В Укрінформі презентували відеоцикл "Герої українського Донбасу"

"Завтра о 19:00 ми робимо великий показ у кінопалаці "Жовтень". Вперше покажемо 5 серій циклу, героями яких стали Ігор Козловський, Лілія Українська, Руслан Пустовойт, Геннадій Мохненко і Володимир Жемчугов. Це жива історія про війну на Донбасі, про спротив українців, який з березня 2014 року набував різноманітних форм. Це і громадянський, і релігійний, і культурний спротив", - зазначив Ткаченко.

Цикл «Герої українського Донбасу» - це документальне дослідження про маловідомі факти окупації Донбасу. Його автори показують цілісну картину російської збройної агресії та відтворюють хронологію подій. У фільмах можна простежити хід спланованої російської операції, оцінити роль громадян Росії в організації проросійських мітингів на Донеччині та Луганщині та участь озброєних російських найманців, які вже навесні 2014 року жорстоко переслідували та вбивали проукраїнських активістів.

Документальний цикл було створено АЦ “Фабрика думки “Донбас” і творчим об'єднанням “ВиДиво” за участі Фонду на підтримку демократії (NED), Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні та Міністерства інформаційної політики України.

Фото: gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-