Книгою року BBC News Україна став роман Андруховича

Книгою року BBC News Україна став роман Андруховича

Укрінформ
ВВС News Україна оголосила переможців премії Книга року ВВС-2018, представленої в партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про це повідомляється на сайті BBC Україна.

"Книгою року-2018 став роман Юрія Андруховича "Коханці юстиції", переможцем у номінації Дитяча книга року ВВС-2018 журі обрало книгу Сашка Дерманського "Мері", у новій номінації Книга року ВВС - Есеїстика-2018 перемогла збірка Андрія Бондаря "Церебро"", - йдеться у повідомленні.

Видавці книг-переможців - Meridian Czernowitz (Чернівці), А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА (Київ) та Видавництво Старого Лева (Львів) - матимуть право використовувати логотипи Книги року ВВС у своїх наступних виданнях.

Премії "Читач року-2018" отримали Ольга Крамарь за рецензію на книгу Юрія Андруховича "Коханці юстиції" та Марина Марченко за рецензію на книгу Андрія Куркова "Сірі бджоли". Обидві переможниці отримають у подарунок від ВВС News Україна електронні книги.

Читайте також: У Києві презентували англомовну версію книги про "зелених чоловічків"

До журі премії Книга року ВВС-2018 увійшли: Віра Агеєва, професор, Національний університет "Києво-Могилянська академія"; Ольга Герасим'юк, журналістка, член Нацради з питань телебачення і радіомовлення; Віталій Жежера, письменник, журналіст; Тарас Лютий, філософ, письменник; Світлана Пиркало, радник з питань культури ЄБРР; Марта Шокало, випусковий редактор ВВС News Україна, координатор конкурсу.

Фото: ВВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-