Одеська кіностудія створить фільм до свого 100-річчя

Одеська кіностудія створить фільм до свого 100-річчя

Укрінформ
Одеська кіностудія уклала угоду з Держкіно України про фінансування фільму «Пам’ять сонця», прем’єра якого відбудеться навесні 2020 року, коли відзначатимуть 100-річний ювілей від дня заснування студії.

Про це повідомляє прес-служба кіностудії.

"Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією ПрАт "Одеська кіностудія" контракт про надання кінопроекту «Пам’ять сонця» державної фінансової підтримки розміром 14 мільйонів 011 тисяч гривень при загальній вартості виробництва фільму 28 мільйонів 022 тисячі гривень. Кінопроект спільної українсько-грузинської стрічки "Пам’ять сонця" став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно", - зазначили на кіностудії.

За словами голови правління Одеської кіностудії, копродюсера фільму Андрія Осіпова, фільм "Пам’ять сонця" не просто наш перший проект, який підтримало Держкіно, але й проект, який буде реалізовано у співпраці з грузинськими і турецькими кінематографістами. Віримо, що фільм матиме перспективи для прокату не лише в Україні, а й у цих двох країнах".

Фабула історично-пригодницької стрічки "Пам’ять сонця" розгортається в період російсько-турецької війни на території Північного Причорномор'я. Молодий козак Андрій має доставити листа до Хаджибея, але фортецю захоплює ворог. Для того, щоб визволити з полону коменданта і врятувати його дочку Фатіму, в яку закоханий Андрій, потрібно перемогти зрадника, який господарює у фортеці.

Автори картини планують зняти ключові сцени фільму на території Білгород-Дністровської фортеці.

Читайте також: Український фільм "Штангіст" забрав гран-прі Міжнародного фестивалю

Режисером картини є Костянтин Коновалов. Автори сценарію – Євген Тимошенко та Костянтин Коновалов, продюсери фільму – Андрій Осіпов, Юрій Калиновський, Мірза Давітая та Заза Урушадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-