Японія допоможе модернізувати світло Національній опері

Японія допоможе модернізувати світло Національній опері

Фото
Укрінформ
У Києві у посольстві Японії в Україні відбулася церемонія підписання грантової угоди щодо проекту допомоги урядом Японії Національному академічному театру опери та балету України.

Угоду підписали Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шигекі Сумі, голова наглядової ради благодійного фонду «Велика родина» Віра Ульянченко та генеральний директор Національної опери України Петро Чуприна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для нас велика радість - підписати угоду про надання грантової допомоги. Театр опери й балету імені Шевченка - це дійсно гордість української культури, і ми дуже раді можливості йому допомогти. Цей театр також дуже добре відомий в Японії, оскільки балетна та оперна трупи театру щорічно відвідують Японію з гастролями. Щиро сподіваюся, що цей грант допоможе Національній опері України здобувати успіхи і надалі з великою честю представляти країну на міжнародній арені»,- сказав Шигекі Сумі.

Грантова угода передбачає надання безвідплатної фінансової допомоги в рамках Програми підтримки культурних проектів «Кусаноне» на суму 89 тисяч 157 доларів США для модернізації обладнання постановочного освітлення Національного оперного театру.

Церемонія підписання грантової угоди по проекту допомоги уряду Японії Національній опері України / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Зокрема, за ці кошти планується придбати два мультимедійні проектори.

Як повідомив Укрінформу генеральний директор Національної опери Петро Чуприна, це обладнання дасть театру змогу робити постановки на сучасному рівні, які відповідають світовим стандартам.

«Для того, щоб делікатно підійти до необхідності збереження матеріалу, використовується техніка з дуже широкими можливостями, зокрема ці проектори, про які йде мова. Вони дозволяють зробити 3D-ефект зображення і справді мають дуже широкий спектр проекційних і освітлювальних можливостей. Це може бути графіка, картинки, все що завгодно», - сказав Чуприна.

Читайте також: Монастирська та "Лускунчик": Національна опера анонсувала новорічно-різдвяну програму

Він повідомив, що за допомогою цього обладнання Національна опера вже в червні 2019 року планує представити публіці оперу «Богема» з використанням нових світлових ефектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-