У Росії померла відома правозахисниця

У Росії померла відома правозахисниця

Укрінформ
У суботу, 8 грудня, в Москві на 92-му році життя померла відома російська правозахисниця і голова Московської Гельсінкської групи Людмила Алексєєва.

Про це повідомляє "Ехо Москви".

"Це страшна втрата не тільки для ради, а й для всього правозахисного співтовариства, втрата абсолютно непоправна. Всі, хто любить Людмилу Михайлівну, звичайно, продовжать її справу", – сказав глава РПЛ РФ Михайло Федотов.

Він розповів, що останні кілька тижнів правозахисниця перебувала московській міській клінічній лікарні № 15. Там вона і померла. Причина смерті Алексєєвої не називається.

Алексєєва була обрана головою Московської Гельсінської групи у травні 1996 року. Входила до складу кількох постійних комісій РПЛ: з прав людини за кордоном, щодо сприяння ОНК, реформ пенітенціарної системи та профілактики правопорушень, щодо історичної пам'яті та інших.

Правозахисниця є автором понад 100 робіт з питань прав людини, удостоєна 11 нагород за свою діяльність.

Вона підтримувала Україну, та заявляла, що прості росіяни не хочуть війни з Україною.

"Не звертайте уваги на те, що я росіянка. Мені соромно за те, що ми робимо відносно України. Повірте мені, я не одна така. У нас таких людей багато. Ми не всі імперіалісти", – говорила Алексєєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-