10 грудня: народний календар і астровісник

10 грудня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині Романа; що у кого сьогодні відпаде, хто заляже на дно і чи знайдуть точки дотику Венера з Марсом 

Сьогодні ікони Божої Матері «Знамення», а також преподобного Романа, відлюдника Антіохійського (Сирійського). З вельми юних літ цей святий обрав собі чернечий шлях. З міста він перебрався в сувору пустелю й там проводив життя у молитвах і пості. Вживав лише воду й скоринку черствого хліба, а під грубою волосяницею носив важкі залізні вериги. Молитва святого була надзвичайно сильною: він зцілював хворих і виганяв бісів, але найбільше допомагав жінкам, котрі не могли завагітніти. Саме цьому святому ще донедавна молилися всі, хто сподівався народити дитя. Хто ж не хоче молитися преподобному Роману, може молитися приміром Роналду, адже сьогодні Всесвітній день футболу. Португалець, який не втомлюється нагороджувати себе найпишнішими епітетами, неодноразово порівнював себе з Богом, хоча, ніде правди діти, й визнавав Його верховенство. Впродовж тривалого часу в будинку Роналду висів портрет кумира – Жан-Клода ван Дамма, але невдовзі футболіст замінив його на власний. Коли ж ви не є прихильником Роналду, згадайте про Мессі. Той забиває не менше, але значно скромніший. Щоправда, ця скромність вартує йому чималих грошей. Приміром, лише цього року Мессі за рекламу отримає на 20 мільйонів доларів менше від того ж таки Роналду. А про популярність у соцмережах і говорити не доводиться…   

Зазвичай цього дня очікували якихось знамень, знаків. На Романа риба залягала в зимові ями, на дно. Якщо цього дня хмарно – перша половина липня буде дощовою. Коли ж сонячно і морозно – спекотною. У лосів о цій порі відпадали роги.

З іменинами вітайте Якова, Романа, Всеволода, Андрія, Миколу, Домну.

Сьогодні 3 і 4-ий місячні дні. Стримано-оптимістичний прогноз на найближчий тиждень: поволі туман розсіюватиметься і ми побачимо якщо й не сонце, то відчуємо  твердий ґрунт під ногами. В цей період ми тверезо оцінюватимемо перспективи, ухвалюватимемо остаточні доволі зважені рішення, а також приступимо до втілення раніше запланованого. Ці дні можуть бути вдалими для практичних і фінансових справ. Особливо в тому випадку, коли доведеться узгоджувати власні цілі з інтересами інших людей. Венера і Марс у водних знаках формуватимуть доволі гармонійні аспекти з іншими планетами в Козерогу, тож ми зможемо знайти точки дотику між абстрактними і непевними перспективами з конкретними можливостями і практичними діями.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1899 –  -18,4, а найтеплішим у 1944, 1960 – +11,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-