Премію Turner Prize виграла художниця, яка зняла фільм на iPhone

Премію Turner Prize виграла художниця, яка зняла фільм на iPhone

Укрінформ
Художниця Шарлотта Проджер у 2018 році стала лауреатом однієї з найпрестижніших нагород у галузі сучасного мистецтва - премії Тернера (Turner Prize) - завдяки фільму, знятому на iPhone.

Про це повідомляє телеканал CNN

"Художниця з Глазго Шарлотта Проджер виграла престижну премію Тернера за два автобіографічні фільми - один з яких повністю знято на iPhone", - йдеться у повідомленні.

Проджер отримала нагороду в розмірі 32 тисячі доларів на церемонії у Лондоні.

Як зазначається, один з фільмів-переможців 44-річної художниці (Bridgit) розповідає про гомосексуальний досвід автора в глибинці Шотландії. 33-хвилинну роботу вона знімала близько року за допомогою iPhone.

Другий фільм (Stoneymollan Trail) об'єднує в собі відеоматеріал, знятий з 1999 до 2015 року і названий на честь стежки для прогулянок у західній Шотландії.

Телеканал повідомляє, що Шарлотта Проджер представлятиме Шотландію на Венеціанській бієнале-2019.

Премія Тернера - одна з найпрестижніших у світі нагород у галузі сучасного мистецтва. Названа на честь англійського художника XIX століття Вільяма Тернера. Була заснована в 1984 році.

Читайте також: Вийшов перший тизер історичного фільму “Захар Беркут”

Лауреатом премії може стати будь-який художник, який працював і виставляв свої роботи у Британії протягом останніх 12 місяців.

Фото: Courtesy Tate

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-