В Австралії вперше за 100 років на волю випустили сумчастих борсуків

В Австралії вперше за 100 років на волю випустили сумчастих борсуків

Укрінформ
Зоологи в Австралії випустили в дику природу групу диких сумчастих борсуків (білбі), які останні 100 років перебували під загрозою зникнення.

Про це повідомляє ВВС.

"Днями відразу 30 тварин, які перебували в розпліднику, були випущені на велику обгороджену ділянку дикої природи недалеко від міста Наррабрі на північний захід від Сіднея", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що це ознаменувало важливий етап кампанії по боротьбі за порятунок білбі від вимирання. Однак без огорожі, що простягнулася на 32 кілометри, звірята навряд чи зможуть вижити.

Чисельність білбі різко скоротилася перед початком Першої світової війни, коли в Австралії зросло поголів'я лисиць і кішок. В останній раз крихітних ссавців з довгими заячими вушками бачили в Новому Південному Уельсі в 1912 році, з того часу в дикій природі вони не зустрічалися.

Читайте також: У Фінляндії запустили перший в світі безпілотний пором

Білбі доброзичливі до людини. Живуть у норах, полюють вночі і сплять у дивній позі: присівши на задні лапки і сховавши морду між передніми.

Аборигени Австралії завжди цінували хутро білбі, можливо, активне полювання на тварин заради хутра також стало однією з причин різкого скорочення їхньої популяції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-