Microsoft видалила рекламний ролик з Охлобистіним через

Microsoft видалила рекламний ролик з Охлобистіним через "захист принципів"

Укрінформ
Компанія Microsoft видалила опублікований в кінці листопада рекламний ролик за участі російського актора Івана Охлобистіна, в якому він рекламував програмне забезпечення.

Про це повідомляє російська служба BBC.

Як повідомляється, в кінці листопада на офіційному YouTube-каналі Microsoft в Росії з'явився ролик «Пара порад від Івана Охлобистіна». Скандально відомий актор зіграв комп'ютерного «лікаря». «Ну що, дорогі мої, лікуватися будемо?» - запитував він у власників техніки, яка вийшла з ладу, після чого пропонував встановити ліцензійну Windows.

У прес-службі Microsoft виданню пояснили, що, видаляючи ролик, компанія «підтримує принципи розмаїття та інклюзивності в кожному аспекті своєї роботи».

Нещодавно Охлобистін повідомив журналістам, що його не пустили на покази Тижня російського кіно в Лондоні, де демонстрували в тому числі фільм за його участі.

Актор відомий підтримкою російської агресії на Донбасі. У листопаді 2016 року він отримав «паспорт» «ДНР» і назвав її «оплотом русского мира».

Читайте також: Microsoft попередив Канаду про кіберзагрози демократичним інститутам

Охлобистін відомий також гомофобськими заявами. У 2013 році він говорив, що всіх гомосексуалів він би «живцем у піч запхав», і просив президента РФ Володимира Путіна повернути кримінальне покарання за мужолозтво.

Коли РПЦ оголосила про розірвання відносин з Константинопольським патріархатом, актор написав у соціальних мережах, що Росії не потрібно «з ними» домовлятися, оскільки «вони - тварюки продажні». Також він закликав «душити зрадників», але пізніше цей свій пост видалив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-