Бенюк гратиме Тев'є-Тевеля на сцені театру Франка

Бенюк гратиме Тев'є-Тевеля на сцені театру Франка

Укрінформ
Народний артист України Богдан Бенюк гратиме головну роль у поновленій виставі «Тев'є-Тевель», яку скоро знову покажуть на сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Про це розповів головний режисер театру Дмитро Богомазов в інтерв'ю Укрінформу.

«Бенюк буде грати. Плануємо її поновити або в кінці цього, або вже на початку сотого театрального сезону. Все залежить від того, чи не станеться чогось незапланованого», - сказав режисер.

Богомазов наголосив, що це буде саме поновлення вистави, а не нова вистава. Зокрема, у ній будуть використані декорації художника-сценографа Данила Лідера, які він робив для вистави у 1989 році, а його учень Андрій Александрович-Дочевський буде художником вже оновленого «Тев'є-Тевеля».

Читайте також: Завершили художній фільм "Урсус", який знімали 5 років

«Сотий ювілейний сезон театральний має бути грандіозним, тому у нас виникло бажання поновити цю легендарну виставу. Це як ритуальний жест, у цьому поверненні, у цій театральній реінкарнації є містика», - сказав він.

Як відомо, прем'єра вистави «Тев'є-Тевель» відбулася 23 грудня 1989 року на сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. Вона була поставлена за українським перекладом Миколи Зарудного п'єси російського драматурга Григорія Горіна «Панахидна молитва», написаної за мотивами збірки оповідань Шолом-Алейхема «Тев'є-Молочар». Незмінним виконавцем головної ролі протягом багатьох років залишався Богдан Ступка.

Повну версію інтерв'ю читайте згодом на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-