У Німеччині поліція перервала концерт через нацистське вітання

У Німеччині поліція перервала концерт через нацистське вітання

Укрінформ
Поліція припинила рок-концерт у невеликому східнонімецькому містечку Остріц, що на кордоні з Польщею, після того, як натовп почав вигукувати заборонене нацистське вітання "Sieg Heil!" ("Хай живе перемога!").

На концерті, який відбувся 1 грудня, виступали дві групи з правого табору, на ньому зібралися кілька сотень відвідувачів, повідомляє DW.

Жителі міста також скаржилися на гучність концерту. Близько опівночі правоохоронці почули заборонені вітання та після прибуття підкріплення втрутилися. Концерт був припинений, а близько першої години ночі всі учасники концерту та відвідувачі залишили приміщення. 

Читайте також: Правий радикалізм не має виправдання - Меркель

Федеральні органи проводять розслідування щодо використання символів заборонених конституцією організацій, повідомила поліція.

У Німеччині використання нацистської символіки переслідується в кримінальному порядку. До такої символіки відносять прапори, значки, окремі предмети уніформи, гасла, форми вітання та інше. В серпні під час заворушень у Хемніці, що були спричинені вбивством місцевого жителя, в якому підозрюють мігрантів, деякі демонстранти використовували нацистське вітання. Через це 34-річний чоловік був засуджений до п'яти місяців в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-