Понад 100 тисяч українців не знають про свій ВІЛ-статус - Супрун

Понад 100 тисяч українців не знають про свій ВІЛ-статус - Супрун

Укрінформ
В Україні більшість нових випадків ВІЛ-інфекції виявляються вперше на 3 та 4 клінічних стадіях, а понад 100 тисяч українців не знають про свій ВІЛ-статус.

Про це на своїй сторінці у Fаcebook написала в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

“В Україні більшість нових випадків виявляються вперше на 3 та 4 клінічних стадіях ВІЛ-інфекції, коли стан здоров'я вже незадовільний. Ця ситуація може бути виправлена, якщо не заплющувати очі на проблему та вчасно проходити тестування. Всього ВІЛ-інфікованих українців близько 244 тисяч. Знають про свій статус лише половина оціночної кількості людей, які живуть з ВІЛ”, - зазначила Супрун.

Вона закликала українців зробити тест щодо наявності ВІЛ-інфекції.

“Якщо ви ще не перевіряли себе — час дорослішати. Завітайте до найближчого пункту тестування та зробіть тест. Це швидко (15 хвилин), безоплатно та конфіденційно! Адреси з місцями для тестування на ВІЛ в Україні можна знайти на сайті AHF Ukraine”, - наголосила Супрун.

Читайте також: Фахівці назвали основні шляхи поширення ВІЛ-інфекції в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Україна займає перше місце за масштабами поширення ВІЛ-інфекції у Європі, зокрема, через низький рівень виявлення цієї інфекції. 

ВІЛ-інфекція в Україні у 66 % випадків поширюється через незахищені статеві контакти, а у 20 % - через введення наркотичних речовин за допомогою ін’єкцій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-