Крим і Південь України як єдиний культурний простір: проект презентували в Укрінформі

Крим і Південь України як єдиний культурний простір: проект презентували в Укрінформі

Фото
Укрінформ
Метою проекту "Крим і Південь України — простір культур" є розвінчання політичного міфу про "Новоросію", який Росія використовує в експансії "русского мира" і для дестабілізації ситуації в Україні.

Про це в четвер в Укрінформі на презентації культурного проекту сказав його керівник, голова правління Кримського інституту стратегічних досліджень Арсен Жумаділов.

"Культурний проект "Крим і Південь України — простір культури "спрямований на формування об'єктивного розуміння історії Півдня України як простору, де з давніх часів формувалися держави і розвивалися цивілізації. Мета проекту — розвінчання політичного міфу про "Новоросію" як кон'юнктурно ідеалізованого образу, використовуваного як ідеологеми в процесах експансії "русского міра" і дестабілізації ситуації в Україні", — сказав Жумаділов.

Проект "Крим і Південь України - простір культури" / Фото: Мінченко Геннадій, Укрінформ

На його думку, проект дозволить по-новому поглянути на історію України, "щоб посилити державу, інтегрувати всі її регіони в новий український конструкт і сучасне розуміння того, що є Україна".

Все це, вважає керівник культурного проекту, можливе через зміну мислення українців за рахунок вивчення давніх пластів культури й історії українських земель, які є сьогодні частиною сучасної України.

"Можливо, ті імена й ті історичні типажі, які звучать і проходять в рамках цього проекту, незвичайні для багатьох, але це — теж наша Україна, це наша земля", — наголосив співрозмовник.

Під час заходу було продемонстровано презентаційне відео (режисер Галина Джикаєва), що розповідає про історичних осіб, які жили на території сучасної України з ІХ по XVIII століття, і розкриває особливості взаємин Запорізької Січі, Кримського ханства, Хазарського каганату та інших держав, які в різний час існували в українському Причорномор'ї.

За словами Жумаділова, проект зокрема популяризується в Інтернеті.

"Ми проводитимемо заходи культурно-просвітницького характеру, і вже є попередні домовленості з КМДА, з адміністраціями південних регіонів України, щоб якомога більшій кількості людей, в тому числі лідерам, які формують смисли, які намагаються сьогодні зміцнити державність на всіх землях України, показати цей важливий для роботи матеріал", — сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу Жумаділов.

Він наголосив, що роботу над проектом буде продовжено.

Читайте також: Мінінформ запустив в Аргентині кампанію, присвячену боротьбі України проти агресії РФ

"Всі відзняті нами 12 відеоматеріалів займають за часом хвилин 30. Це короткі історичні нариси та ескізи, розраховані на те, щоб змусити задуматися, "зачепити", викликати інтерес у людей. Якщо інтерес з'явиться, ми продовжимо роботу в цьому напрямку", — зазначив Жумаділов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-