У Берліні відбувся концерт, присвячений 5-річчю Майдану в Україні

У Берліні відбувся концерт, присвячений 5-річчю Майдану в Україні

Фото, відео
Укрінформ
Концерт, присвячений 5-річчю Революції Гідності, відбувся в понеділок у Берлінській філармонії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Гостям – німецьким політикам, закордонним дипломатам, представникам громадськості з ФРН, України та інших країн були представлені твори світової класики, а також українських композиторів Мирослава Скорика та Євгена Станковича у виконанні добре відомих світовій публіці музикантів: піаністки Катерини Титової, скрипаля Валерія Соколова, а також молодого віолончеліста Олексія Шадріна.

У Берліні відбувся концерт, присвячений 5-річчю Майдану Фото: Ольга Танасійчук

«Стверджувати, що Євромайдан не був успішним лише на підставі того, що досі не збулись деякі очікування людей, було б невірно і далеко від істини», - сказав посол України у ФРН Андрій Мельник, додавши, що Майдан був і залишається для більшості українців чимось абсолютно сакральним і священним.

Читайте також: Німеччина в Радбезі ООН порушить питання про миротворчої місії для Донбасу - Маас

Дипломат визнав, що багато людей відчувають незадоволення, ті, хто сподівався на негайне вирішення всіх проблем країни за помахом чарівної палички. Треба розуміти, що Революція Гідності – не випадок, а постійний процес. Майдан дав людям відчуття свободи у самому широкому сенсі цього слова. Європейські цінності для українців – не абстрактна ідея, запевнив дипломат.

Він зазначив, що перед країною досі стоїть багато викликів, одним з головних є розв'язана Росією агресія, черговим проявом варварства в якій є недавній обстріл українських суден. Досі не подолана до кінця корупція, а багато болючих реформ. Незважаючи на все це, баланс після 5 років залишається обнадійливим, вже видно плоди реформ, підкреслив посол. Одним з головних досягнень є те, що молодь отримала шанс активно впливати на політику, а громадянське суспільство сильно зміцніло.

«Майдан належить не тільки українцям. Він став невід'ємною частиною світової історії», - резюмував Мельник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-