До книги рекордів України потрапив найменший малюк

До книги рекордів України потрапив найменший малюк

Укрінформ
Дворічний Захар Подопригора потрапив до Національного реєстру рекордів України.

Він народився з вагою 470 грамів та зростом 28 см у вересні 2016 року. Нині хлопчика офіційно визнали найменшим немовлям України.

Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Захар – з двійнят. Він народився на 2,5 місяці раніше строку. Важив менш ніж півкілограма, та був трохи більший за 20-мілілітровий шприц. Його брат Марк з’явився на світ з вагою близько 700 грамів. Ми називаємо таку масу тіла «екстремально низькою», вона несе серйозну загрозу життю та здоров’ю новонароджених. У тому, що такі дітки виживають та зростають здоровими, великий подвиг не лише лікарів, але й батьків», - розповіла головний лікар Дніпропетровського обласного перинатального центру Людмила Падалко.

Як пояснила заввідділу Дніпропетровського обласного перинатального центру Олена Верещак, для реабілітації хлопчика лікарі застосовували метод кенгуру. Його сутність полягає у тому, що дитину вкладають матері на груди, і певний час вони проводять удвох у тісному тілесному контакті.

Читайте також: Учені відкрили галактику, яка “поїдає” сусідів

«Цей метод часто застосовують для реабілітації недоношених дітей. Під час таких «сеансів» Захар дихав набагато спокійніше. Ми бачили, що це приємно і мамі, і дитині», - сказала вона.

У реанімації Захар провів більше двох місяців. Знаходився на штучній вентиляції легенів. Тільки на 69-ту добу хлопчик почав дихати самостійно. На той час вже важив 1 кг 220 г.

Нині «найменший малюк» України мешкає у селищі Новотроїцьке Новомосковського району разом з братом, батьками та бабусею. Він активний та допитливий.

Щороку на Дніпропетровщині передчасно з’являються на світ кілька сотень малюків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-