Книгу про стародавні графіті презентували у Чернігові

Книгу про стародавні графіті презентували у Чернігові

Фото
Укрінформ
У Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація книги місцевого автора Святослава Подлевського "Графіті Чернігова у соціокультурному просторі Х-ХVII ст.". 

Книга озповідає про надписи й зображення символічного змісту, залишені нашими предками, повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської ОДА.

"Чернігів є історично цінним містом, проте до цього часу чомусь ніхто не брався за глибоке дослідження графіті. Складність роботи над цією темою - занедбаний стан фресок. Також часто написи одного століття накладаються на помітки іншого. Однак, це як перехід за гіперпосиланнями - щоразу більше та цікавіше", - розповів на презентації автор.

За словами Подлевського, його книга - це результат комплексного дослідження пам’яток епіграфіки Чернігова. Монографія стане в нагоді науковцям та усім охочим дізнатися більше історичних цікавинок про обласний центр. Написана вона доступною мовою та вміщує близько 150 кольорових ілюстрацій.

Читайте також: У Греції знайшли руїни міста, заснованого троянцями

Книга була видана в цьому році коштом обласної програми підтримки місцевих авторів. Її електронна версія доступна за посиланням.

Фото: Чернігівська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-