Клімкін розповів про “знаковий проект” Українського інституту

Клімкін розповів про “знаковий проект” Українського інституту

Укрінформ
Рік української культури в Австрії у 2019 році буде інновативним і стане одним із знакових проектів новоствореного ДП "Український інститут".

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив у бліц-інтерв’ю Укрінформу під час робочого візиту до Австрії.

"Окремою темою обговорення став Рік культури України в Австрії, який буде наступного року. Ми хочемо зробити його інновативним, таким, якого ви ніколи не бачили. Не щось таке формальне, що, як правило, планується Міністерством культури, а те, що стане одним із перших і знакових проектів нового Українського інституту", - сказав він.

За словами міністра, важливо, щоб австрійці побачили і відчули сучасну Україну та її культуру.

Читайте також: Австрійські ЗМІ пишуть про “чорну смугу” російської розвідки

"Вони розуміють, проти кого ми боремося – проти Росії - і в чому нас потрібно підтримувати. А тепер вони мають зрозуміти, оскільки багато з них не знають добре Україну, що являє собою сучасна Україна, що таке свобода, яку емоцію вони мають отримувати стосовно України", - зауважив Клімкін.

Як повідомлялося, під час зустрічі Президента України Петра Порошенка з федеральним канцлером Австрії Себастіаном Курцем 4 вересня у Києві було домовлено, що 2019-ий буде Роком української культури в Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-