Дитячий організм потребує фізичної активності не менше години щодня - МОЗ

Дитячий організм потребує фізичної активності не менше години щодня - МОЗ

Укрінформ
Батьки мають заохочувати своїх дітей до занять спортом та фізичної активності: дитячий організм потребує фізичної активності не менше години щодня.

Про це повідомляє МОЗ.

“Заохочуйте своїх дітей обрати такий спосіб активно проводити час, який приноситиме їм задоволення. Понад 60 хвилин на день - такий показник щоденної фізичної активності дітей та підлітків вважається оптимальним. Принаймні тричі на тиждень необхідно робити вправи на зміцнення м'язів та кісток та додавати аеробну активність високої інтенсивності”, - наголошують у МОЗ.

У відомстві акцентують, що заняття спортом, насамперед, корисні для м’язів та кісток дитини.

“Такі різновиди спорту, як гімнастика, баскетбол, волейбол, теніс також зміцнюють кістки. Граючи в баскетбол, дитина одночасно зміцнює м’язи, кістки, і це також - аеробне навантаження. Молодші діти зазвичай зміцнюють свої м'язи, коли грають на дитячих майданчиках. Перетягування канату, модифіковані відтискання (з колінами на підлозі), вправи на опір, використовуючи вагу свого тіла, вправи на прес, гойдалки на дитячому майданчику, гімнастика - такі вправи зміцнюють м’язи”, - зазначили у МОЗ.

Читайте також: Кількість хворих на кір продовжує зростати - за тиждень майже дві тисячі

Там підкреслили, що аеробні навантаження повинні складати більшу частину щоденної активності дитини.

“Аеробна активність - це і активність середньої інтенсивності, зокрема жвава ходьба, і більш інтенсивні навантаження, зокрема біг. Тобто інтенсивність аеробного навантаження залежить від того, скільки зусиль докладає дитина до вправи. Переконайтеся, що інтенсивні аеробні навантаження присутні принаймні тричі на тиждень у дозвіллі дитини”, - зазначили у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-