У Вінниці відкривають Культурно-мистецьку резиденцію-2018

У Вінниці відкривають Культурно-мистецьку резиденцію-2018

Укрінформ
У Вінниці у вівторок, 20 листопада, розпочинає роботу чотириденна Культурно-мистецька резиденція-2018.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«У Вінниці у вівторок розпочинає роботу Культурно-мистецька резиденція - 2018. Вона проходить під гаслом «Поринь в культурний простір свого міста!». Упродовж чотирьох днів шанувальники мистецтва зможуть насолоджуватися мистецькими здобутками вінничан, взяти участь у різноманітних майстер-класах, а також долучитися до обговорення і розробки культурної візії Вінниці. Це спільний проект департаменту культури Вінницької міської ради та громадської організації «Центр «Культурна стратегія ХХІ», - уточнили у департаменті.

Читайте також: Майстри духової музики з'їхалися до Вінниці на міжнародний конкурс

Відкриття резиденції відбудеться у вівторок в «Галереї ХХІ». Опісля урочистостей тут відбудеться презентація виставки та майстер-класи від ГО «Лабораторія актуальної творчості», а згодом - презентація візії «Комфортне, культурне та соціально-відповідальне місто» як складової Концепції інтегрованого розвитку Вінниці-2030.

У середу в цій же локації засідатиме «круглий стіл» з обговорення співпраці міської влади з громадськими організаціями в упровадженні громадської ініціативи в культурну розбудову міста. А по обіді ГО «Етномайстерня Коло» презентує проект «Код Клембівської Квітки», під час якої розкажуть про унікальну клембівську вишивку. Завершиться другий день Культурно-мистецької резиденції-2018 виступом відомого етногурту «Мокоша».

Третій день Резиденції буде екскурсійним - бажаючих поведуть до вінницьких катакомб, обласного краєзнавчого музею та музичного салону тощо. А увечері «Галереї ХХІ» запрошує на концерт джазової виконавиці Оксани Славної.

На завершення Резиденції організатори підготували тренінг «Впровадження сучасних технологій арт-менеджменту в культурний простір міста», який відбудеться у Вінницькому літературно-меморіальному музеї М. Коцюбинського. А насамкінець вінничанам покажуть прем’єру фільму про АТО «Вірю. Чекаю. Молюся».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-