Фестиваль

Фестиваль "Віртуози фолку" проходить у столичному Українському домі

Фото
Укрінформ
II Київ-етно-мюзік-фест «Віртуози фолку» за підтримки департаменту культури КМДА відбувається в столичному Українському домі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, фестиваль триватиме до 22:00 год і в ньому візьмуть участь 25 колективів.

Фестиваль "Віртуози фолку" / Фото: Худякова Олена. Укрінформ

Гасло фестивалю - "Від троїстої музики - до фолк-року", а мета заходу - об’єднати всіх, хто у своїй творчості звертається до скарбів української народної музики («автентиків», «академістів», представників сучасних музичних стилів), створивши широкий майданчик для спілкування, а також відкрити нові цікаві імена.

З ранку до вечора одночасно у двох залах Українського дому кияни та гості міста мають можливість почути українську народну музику і пісні в різних стилях, безкоштовно відвідати майстер-класи та виставки колекційних робіт майстрів з виготовлення етно-музичних інструментів та народних ремесел.

Читайте також: У Бразилії відбувся ювілейний фестиваль українського танцю

Також у рамках фестивалю відбудуться презентації друкованих видань, творчі зустрічі з діячами культури та мистецтва, науковцями, фотосесії з відомими артистами, майстрами та композиторами

Крім того, відбудеться гала-концерт за участі гуртів «ManSound», «Гуцульська троїста», «ДримбаДаДзига», «Folky Funky» та «Mnishek», «Володарі стихій» хору «Київ», співачки Руслани Іванки Червінської та гурту «Gypsy Lyre», Ніни Матвієнко, Олеся Журавчака (етно-духові), Тараса Силенка (старосвітська бандура) Олени Кулик та ансамблю «Дніпро», а також лауреатів цьогорічного фестивалю.

Вартість квитків: "панський" (200-850грн) - відвідування всіх фестивальних локацій з 10 до 22:00 (концерти-презентації, майстер-класи, виставки, конференції і т.д) та панське місце на гала- концерті та "вхідний" (100грн) - відвідування фестивалю протягом 12 годин з 10 до 22:00 (концерти-презентації, майстер-класи, виставки, конференції і т.д) без відвідування гала-концерту

Автор ідеї та засновник фестивалю - народна артистка України Олена Кулик. Організатор - Київський академічний ансамбль української музики "Дніпро". Партнер фестивалю – Міжнародний конгрес-центр «Український дім»

Фестиваль відбувається за підтримки Департаменту культури Київської міської державної адміністрації і Українського культурного фонду та сприяння Міністерства культури України, Національної всеукраїнської музичної спілки, Національної спілки кобзарів України, Товариства зв'язків з українцями за межами України "Україна-Світ" тощо.

Фото: facebook.com/virtuozy.folku

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-