17 листопада: народний календар і астровісник

17 листопада: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Йоанікія Великого; кому біда й біля Йордану нічого не зробить і навіщо позирати на задні колеса  

Сьогодні преподобного Йоанікія Великого – знаного ченця VIII-IX століть. Житіє цього святого вражає. Під час молитви він міг підніматися на декілька сантиметрів над землею наче якийсь буддійський монах. Міг переходити річку «яко по суху». Від його погляду могла вмерти змія. Якось він ішов вузькою скелястою стежкою вгору. Раптом його палиця, на яку він опирався під час ходи, впала у провалля. Святий зупинився, добре помолився Господові – і палиця знову опинилася в його руках. А одного разу Йоанікій оселився в печері повній-повнісінькій бісів. Ті спочатку всіляко капостили святому, намагаючись його видворити, але зрештою не витримали й пішли звідти самі. Якось, прийшовши в монастир, Йоанікій зустрів молоду черницю, яка була одержима блудною пристрастю до одного чоловіка, заради якого хотіла навіть залишити монастир. Йоанікій доторкнувся з молитвою до шиї дівчини, й згубна пристрасть перейшла на нього. Втім, з Божою допомогою він зміг її побороти. Він відійшов у мирі та спокої до Господа у віці 94 років.

Наші пращури казали, що «В листопаді світанок із сутінками в полудень зустрічаються»; «Листопад хоч і не лютий, проте спитає, чи ти одягнутий і взутий». Або: «Хто в листопаді не мерзне, тому й коло Йордану нічого біда не зробить».   

Іменинники сьогодні Павло, Микола, Євгенія, Олександр.

Сьогодні 10 і 11-ий місячні дні, Місяць у Рибах, а Меркурій стає ретроградним у Стрільці. Під час ретроградності Венери ми поверталися час від часу до своїх почуттів, нині ж повертатимемося в недалеке минуле своїх ділових комунікацій. До 6 грудня ризикуємо опинитися віч-на-віч з власними і чужими помилками, різноманітними труднощами комунікацій, а також з прихованим або не дуже, але цілком свідомим обманом. Тож позирайте на задні колеса! В найближчі три тижні «глючитиме» зв’язок, можуть зриватися або відкладатися на невизначений термін важливі переговори. З 8 до 24 листопада спостерігатиметься надзвичайна активізація різноманітних аферистів і крадіїв. Остаточне вирішення надважливих питань, підписання важливих паперів та угод ліпше відкласти до 6 грудня.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1902 –  -15,6, а найтеплішим у 2002 – +16,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-