12 листопада: народний календар і астровісник

12 листопада: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині Зиновія Синичника; про добру прикмету і чи варто будувати дім із піску і туману

До початку Нового року залишається… дві зарплати і рівно 49 днів, тож думаймо про подарунки! За церковним календарем цього дня відзначається пам’ять священномученика Зиновія, єпископа Егейського, а також його сестри – мучениці Зиновії. Вони жили в ІІІ столітті в Каппадокії. Виховувалися в заможній християнській родині, але рано залишилися круглими сиротами. Після того брат із сестрою роздали все майно біднякам, а самі вирішили присвятити життя служінню Богові та людям. За це Господь дав Зиновію дар чудотворіння – однією лише силою молитви чоловік міг зцілювати важко хворих. Невдовзі містяни обрали Зиновія своїм єпископом. За часів правління імператора Діоклетіана, коли розпочались гоніння на християн, Зиновія було схоплено і піддано тортурам. Почувши, що брат у в’язниці, Зиновія поспішила йому на допомогу. Втім її теж схопили і стратили.

В народі цей день називали Синичником; вважалося, що на Зиновія, відчуваючи зимовий холод, поближче до людських осель прилітають птахи-зимники. Почути цього дня спів синички – добра прикмета.

Іменинники сьогодні Марк, Анастасія, Стефан, Олена, Леонід, Олександр, Зиновій.

6-ий місячний день. Завершилася тема вісі Лев/Водолій і місячні вузли переходять у знаки Рак/Козеріг. Вісь Рак-Козеріг символічно відповідає стержню, навколо якого вибудовуються всі життєві процеси. ЇЇ ще можна порівняти зі своєрідним «Деревом Життя», коріння якого глибоко внизу, а крона – високо вгорі. Рак – це фундамент, скрите, внутрішнє. Наш психо-емоційний «багаж», наші знання, життєвий досвід, ідеї, наші приватні світи. Інший полюс вісі – Козеріг. Він символічно відповідає тому, чого ми можемо досягти і побудувати в зовнішньому світі. Це – зовнішні досягнення: статус, кар’єра, професійна діяльність. Шлях, який ми обираємо і той об’єм відповідальності, який беремо на себе, роблячи відповідний вибір. В цей період, який триватиме до 2020 року, можна втілити надзвичайно багато, але якщо слабке підґрунтя, тобто, якщо в підвалинах наших амбіцій немає нічого, крім гордині, жадібності та лицемірства, то новобудова може просто впасти – подібно до того будинку, про який ідеться в Євангелії: «і велика була та руїна його…»

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1897 –  -14,2, а найтеплішим у 2010 – +16,0.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-