В Івано-Франківську презентували енциклопедію ЗУНР

В Івано-Франківську презентували енциклопедію ЗУНР

Укрінформ
В Івано-Франківську під час фестивалю "Сторінками української книги" презентували І том книги "Західно-Українська Народна Республіка.1918–1923. Енциклопедія", до створення якої долучились сотні науковців.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації.

«В Івано-Франківську у фортечній галереї «Бастіон» розпочався фестиваль сучасної української книжкової продукції «Сторінками української книги». Професор прикарпатського університету ім. В. Стефаника Микола Кугутяк та директор видавництва «Манускрипт-Львів» Петро Мелень презентували масштабне наукове видання — І-й том книги «Західно-Українська Народна Республіка.1918–1923. Енциклопедія», до створення якого долучилися більше сотні науковців нашої держави. За словами професора Миколи Когутяка, це єдиний національний проект, присвячений сторіччю Української Революції, що фінансується державою», — повідомляє прес-служба ОДА.

За їхньою інформацією, видання містить відомості про державні органи, культуру і дипломатію, найвизначніші операції польсько-української війни 1918–1919 років, про політичну і військову еліту молодої держави, про військові частини Галицької армії – усе, що пов’язане з історією становлення ЗУНР. Примірники цієї енциклопедії передадуть бібліотекам області та України.

Ще п’ять книг із серії «Звитяжці» на фестивалі презентував директор видавництва «Лілея НВ» Василь Іваночко. Кожна з цих книг містить спогади видатних діячів ЗУНР.

Читайте також: В Івано-Франківську відкрився фестиваль "Сторінками української книги"

В Івано-Франківську розпочався дводенний фестиваль «Сторінками української книги», який присвячений Дню української писемності та мови і 100-річчю створення Західноукраїнської Народної Республіки. Участь у фестивалі беруть видавці Прикарпаття, Львівщини та Тернопільщини. Крім того, свої новинки представили книготорговельні підприємства, бібліотеки та прикарпатські виші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-