7 листопада: народний календар і астровісник

7 листопада: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні праведної Таїфи; чим займалися відьми в ніч проти Димитрія і що нам приготував нинішній молодик.

Цього дня Церква вшановує пам’ять праведної Таїфи – тієї самої, яку воскресив апостол Петро. Вона була членкинею християнської общини Іопії, професійно займалася шиттям. Шила на замовлення для заможних клієнтів, а також обшивала всіх нужденних, хто до неї звертався. Якось вона важко захворіла й померла. Її подруги, сестри по вірі, почувши, що неподалік проповідує апостол Петро, звернулися до нього, аби він помолився про спочилу. Той прийшов, став на коліна, помолився, а в кінці промовив: «Таїфо, встань». І жінка дивовижним чином повернулася до життя. Про це йдеться в Діяннях апостолів (Діян. 9 : 40).

Святій Таїфі колись молилися всі швачки. А швеці від Таїфи починали працювати вже при свічці. У ніч напередодні Дмитрія, а завтра в нас свято – Димитрія Солунського, точнісінько як і на Юріїв день, начебто відьми скидали з неба місяць, перетворювали його на корову й доїли. Після того вони пили те молоко й могли жити ще, як мінімум, 300 років. 

Іменинники сьогодні чоловіки з рідкісними іменами Маркіян (Марко) і Мартирій.

Сьогодні Місяць обновиться у Скорпіоні. Одне з найважчих місячних оновлень у році. Щось проявиться і постане надзвичайно гостро, а щось важливе нарешті вирішиться. Що варто зробити? Звести своєрідний дебіт із кредитом, проаналізувати баланс, збагнути, наскільки гарні чи погані справи зробили останнім часом. І чи не занадто ми залежимо від сторонніх ресурсів. Якщо в найближчі 3 дні розпочати обдуманий і добре підготовлений фінансовий проект, з часом можна буде опинитися у великому виграші. Настають надзвичайно вдалі дні для шлюбу і романтичних відносин – цьому сприятиме гармонійний аспект Марса і Венери. Вплив фази циклу Венера-Марс поширюватиметься аж до суботи включно, тож «бабине літо» в міжгндерних відносинах триватиме. І це тішить.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1888 –  -15,0, а найтеплішим у 2010– +15,8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-