«Дні українського кіно» відбулися на Миколаївщині

«Дні українського кіно» відбулися на Миколаївщині

Укрінформ
Фестиваль «Дні українського кіно», організований Київським міжнародним кінофестивалем «Молодість» за підтримки Мінінформполітики України, пройшов 1-5 листопада 2018 року у Вознесенську (Миколаївська область).

Про це повідомляє прес-служба МІП.

«Вознесенськ став уже четвертим містечком, жителі якого отримали змогу подивитися українські фільми у кіно-театральній якості. Географія проекту «Дні українського кіно» досить широка – вона охоплює як невеликі українські міста, де немає кінотеатрів, так і світові мегаполіси – такі як Нью-Йорк чи Торонто, де теж є запит на українське кіномистецтво», - зазначив міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

До програми показів увійшли шість сучасних українських фільмів – «Кіборги» (реж. Ахтем Сеітаблаєв, 2017), «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» (реж. Олег Маламуж, 2018), «Дякую» (реж. Дзен Євстигнєйкін, 2018), «Брама» (реж. Володимир Тихий, 2018), «Сторожова застава» (реж. Юрій Ковальов, 2017) та «Чужа молитва» (реж. Ахтем Сеітаблаєв, 2017).

Окрім показів фільмів, у Вознесенську відбулись також зустрічі глядачів з акторами Романом Ясіновським («Кіборги») та Олегом Волощенком («Сторожова застава»), а також кастинг-директором Ольгою Клименко («Кіборги», «Чужа молитва»). Вхід на усі заходи у рамках фестивалю – безкоштовний.

Читайте також: У Каховці 7-11 листопада відбудеться фестиваль «Дні українського кіно»

Як повідомляв Укрінформ, 10-14 жовтня фестиваль відбувся у Берегові (Закарпатська область), 16-20 жовтня - у Сторожинці (Чернівецька область), 27-31 жовтня 2018 року - у Чорноморську (Одеська область).

«Дні українського кіно» пройдуть 7-11 листопада в Каховці (Херсонська область), 13-17 листопада – у Токмаку (Запорізька область).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-