Artefact записує

Artefact записує "Звуки Чорнобиля"

Укрінформ
Міжнародний арт-проект Artefact у листопаді представить безкоштовну музичну бібліотеку "Звуки Чорнобиля".

До бібліотеки увійшли записи характерних для Зони відчуження звуків. Користуватися бібліотекою зможуть музиканти з усього світу, повідомляє сайт проекту.

"У рамках проекту ми записали характерні для Зони звуки: тріщання дозиметра, скрип колеса огляду, шум Рудого лісу, технічні звуки, відлуння, гуркіт течії тощо. У найбільш надзвичайних локаціях Зони відчуження - Градирні, місті Прип'ять, енергоблоках ЧАЕС - ми не лише записували звуки Зони, а й надали нового звучання відомим мелодіями. Характерні для цих місць реверберація та частото-фазові спотворення надають музиці неповторного характеру і допомагають передати атмосферу Чорнобиля", - зауважив автор арт-проекту Artefact Валерій Коршунов.

У жовтні музиканти записали першу частину звуків для бібліотеки, наразі триває робота у студії. Зі звуків створюють "музичний конструктор" - бібліотеку семплів, яку буде викладено у відкритий доступ на одному з провідних світових музичних сервісів. Реліз заплановано на середину листопада 2018 року.

"Бібліотека "Звуки Чорнобиля" буде мати великий попит у світової музичної спільноти. Використовувати семпли можна буде безкоштовно, але з обов'язковим посиланням на авторів - проект Artefact", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: У Києві відбувся історичний концерт до 100-річчя капели бандуристів

Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Міністерства інформаційної політики України, Міністерства культури України, Міністерства екології та природних ресурсів України.

Фото: artefact.live

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-