Фільм «Гірська жінка: на війні» отримав найпрестижнішу кінопремію в Осло

Фільм «Гірська жінка: на війні» отримав найпрестижнішу кінопремію в Осло

Укрінформ
Створена за підтримки Держкіно українсько-ісландсько-французька стрічка режисера Бенедикта Ерлінссона «Гірська жінка: на війні» отримала найпрестижнішу кінопремію The Nordic Council Film Prize в Осло.

Про це повідомляє Державна служба України з питань кіно.

«Створений за підтримки Держкіно фільм «Гірська жінка: на війні» отримав найпрестижнішу кінопремію в скандинавському регіоні. Церемонія нагородження міжнародною кінопремією The Nordic Council Film Prize пройшла в Осло (Норвегія)», - йдеться у повідомленні.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що успішність стрічки «Гірська жінка: на війні» вкотре підкреслює перспективність проектів, створених у міжнародній копродукції.

«Участь України у фільмі, який отримує таку міжнародну увагу та визнання, забезпечує поширення у світі інформації про нас як про країну з розвиненою кіноіндустрією», - сказав він.

З українського боку стрічка створювалася компанією Solar Media Entertainment за підтримки Держкіно.

Читайте також: Фільм про Сліпака переміг на кінофестивалі “Ukraїna!” у Варшаві

У Держкіно повідомили, що грошова складова нагороди становить 350 тисяч данських крон.

Усі номінанти на цю кінопремію були представлені у рамках окремої програми The Nordic Council Film Prize Міжнародного кінофестивалю в Гельсінкі.

Також світова прем'єра картини «Гірська жінка: на війні» відбулася у рамках програми «Тиждень кінокритики» 71-го Каннського кінофестивалю, де фільм отримав нагороду за найкращу музику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-