“Дні українського кіно” зібрали аншлаг у Чорноморську

“Дні українського кіно” зібрали аншлаг у Чорноморську

Укрінформ
У Чорноморську Одеської області успішно завершились покази сучасних вітчизняних фільмів та зустрічі з кіномитцями в рамках проекту «Дні українського кіно», здійсненого Київським міжнародним кінофестивалем «Молодість» за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Про це розповіла кореспонденту Укрінформу прес-секретар КМКФ «Молодість» Анастасія Пугач.

"Майже кожен показ сучасних вітчизняних фільмів, які демонструвались у цьому портовому місті, збирав повні зали. Також відбулись прес-конференція за участі організаторів - актора Романа Ясіновського та кастинг-директор фільму Ольги Клименко, дві творчі зустрічі з актором Олегом Волощенком, який представив українське фентезі «Сторожова застава» та мультфільм “Викрадена принцеса", - розповіла Пугач.

У Чорноморську - неймовірний глядач, поділився своїми враженнями Волощенко. І діти, й дорослі, за його словами, довго не відпускали нас зі сцени й казали, що ми робимо важливу і корисну справу.

Читайте також: Тиждень українського кіно їде у Прагу

Актор Ясіновський представив у Чорноморську фільм Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги», а кастинг-директор Клименко, окрім цієї стрічки, презентувала глядачам картину «Чужа молитва».

«Нам було дуже цікаво дізнатись, які думки та емоції викликають у людей нові фільми. Автори можуть мати власне враження про свою роботу у кіно, але зовсім інше – бачити, як картину сприймають у кінозалі», - підкреслила Клименко.

За словами прес-секретарки КМКФ «Молодість», місто Чорноморськ був чи не найбільшим містом у програмі фестивалю, де немає кінотеатру. І ми відчули, наскільки гостро його не вистачає у місті з населенням 60 тисяч жителів. На сеансах були повні зали. Усю техніку ми привезли з собою: кінопроектор, екран, обладнання для демонстрації фільмів у цифровому форматі та потужне звукове обладнання.

Щодня на авторів найцікавіших запитань чекали подарунки від «Молодості» – сувеніри із символікою «Днів українського кіно»: футболки, кепки, значки, парасольки тощо.

Усього учасники фестивалю побачили шість фільмів: «Кіборги», «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила», «Дякую», «Брама», «Сторожова застава» та «Чужа молитва».

Дитячий показ мультфільму "Вкрадена" / Фото Ніни Ляшонок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-