На конкурсі пам'яті Мусліма Магомаєва змагатимуться 15 вокалістів

На конкурсі пам'яті Мусліма Магомаєва змагатимуться 15 вокалістів

Фото
Укрінформ
На Першому міжнародному конкурсі "Пам'яті Мусліма Магомаєва", який відбудеться 15-18 листопада у Трускавці, змагатимуться 15 вокалістів. 

Вони виконуватимуть оперні арії, естрадні твори і обов'язково - українську пісню з репертуару Магомаєва, повідомили у середу на прес-конференції в Укрінформі організатори заходу.

"Ми шукаємо справжні таланти - такі, як Муслім Магомаєв. Він співав і оперну, класичну музику, і естрадну. І такий же "синтез вокаліста" ми шукаємо на цьому конкурсі. Конкурсанти обов'язково виконуватимуть і оперну арію, і естрадну пісню. А щоб показати особливий зв'язок цього митця з Україною, обов'язковим твором конкурсної програми буде українська пісня - кожного року нова. Цьогоріч це буде "Дивлюсь я на небо", - зазначила одна із співорганізаторів конкурсу телеведуча Наталія Кудряшова.

За її словами, журі у складі народного артиста України, голови Азербайджанського культурного центру імені Мусліма Магомаєва, Посла Миру Гурбана Аббасова, народного артиста України, зав.кафедри сольного співу Національної музичної академії імені П.І.Чайковського, соліста Національної опери України Олександра Дяченка, народної артистки України, солістки Хорватської Національної опери ім.Івана Зайця міста Рієка Ольги Камінської та народної артистки України, зав. кафедри академічного співу Львівської Національної музичної академії імені М.Лисенка, солістки Львівської опери Людмили Божко ознайомилося з усіма заявками і відібрало серед бажаючих 15 конкурсантів. Їхні імена будуть оприлюднені найближчим часом.

Читайте також: На Bandura Music Days зіграють "Шпилясті кобзарі" та "Тінь сонця"

Голова журі Гурбан Аббасов подякував за підтримку конкурсу міській владі Трускавця і зазначив, що пісні Мусліма Магомаєва слід зберегти для наступних поколінь.

"Для мене велика честь організовувати конкурс імені видатного співака азербайджанського народу, якого люблять і пам'ятають в усьому світі", - зазначив він.

На конкурсі пам'яті Магомаєва змагатимуться 15 вокалістів / Фото: Аніщенко Сергій, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-