Виставку картин дітей з особливими потребами відкрили у Чернівцях

Виставку картин дітей з особливими потребами відкрили у Чернівцях

Фото
Укрінформ
Виставку картин, які малювали діти з особливими потребами, відкрили у Чернівцях.

Про це повідомляэ прес-служба Чернівецької міськради

«В Арт-Інфо Центрі «Czernowitz – Чернівці» відкрили інклюзивну виставку дитячого живопису «СонцеСвіт – один для всіх!». 30 маленьких художників, серед яких 15 дітей з особливими потребами, презентували громаді міста Чернівці свої роботи», – йдеться у повідомленні.

Як зазначила координатор проекту Дитячого культурно-мистецького фестивалю «Наш чудовий СонцеСвіт» Лідія Анциперова, в рамках проекту провели 3 студії живопису, де діти створювали картини за участю 10 чернівецьких митців, серед яких були відомі й молоді художники.

«У партнерстві з чернівецькою міською радою, з низкою громадських правозахисних організацій та ЗМІ, ми намагалися максимально залучити дітей з особливими потребами до творчості, підтримати їхні таланти, дати їм можливість відчути себе у колі справжніх друзів», – сказала Анциперова.

Читайте також: Молебень та флешмоби: у Чернівцях відзначать 100-річчя Буковинського віче

Більшість дітей малювали яскравими фарбами – голубими, синіми, жовтими, зеленими та помаранчевими кольорами, створювали веселих персонажів, що говорить про відчуття комфорту і радості у дітей.

Всі маленькі художники отримали подарунки від організаторів фестивалю.

Дитяча виставка «СонцеСвіт – один для всіх!» / Фото: chernivtsy.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-