Львівська опера об'єднала в одну виставу два балети Стравінського

Львівська опера об'єднала в одну виставу два балети Стравінського

Укрінформ
Два одноактні балети видатного композитора ХХ століття Ігоря Стравінського об'єднала прем'єра “Під маскою” у Львівській національній опері. Вона відбудеться 17, 19 і 21 жовтня.

Про це повідомили у прес-службі оперного театру.

“У Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької 17, 19 та 21 жовтня відбудуться прем'єрні вистави  балетів з модерною хореографією «Весна священна» та «Пульчинелла» видатного композитора ХХ століття Ігоря Стравінського. Вперше у Львові вони побачать світло рампи  як дві дії одного яскравого спектаклю «Правда під маскою» у постановці сузір’я митців”,- зазначили у театрі.

Балетмейстером нової постановки виступив відомий італійський хореограф Марчелло Алджері. Журналістам він зазначив, що захоплений майстерністю львівської балетної трупи, її готовністю освоювати нове, наполегливо працювати і співавторстві творити.

Читайте також: У Кропивницькому реконструювали прибуття українських січових стрільців до “Єлизавету”

Глядачів прем'єри дивуватимуть не лише модерною пластикою балету, а й досконалим виконанням музичних творів Стравінського під орудою відомого американського диригента українського походження Теодора Кучара.

 Прем'єра відбудеться в рамках проекту  «Український прорив». Це вже третя прем’єра за цією ініціативою. Раніше з великим успіхом у Львівській опері пройшли легендарна «Коли цвіте папороть» та оновлений «Дон Жуан».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-