17 жовтня: народний календар і астровісник

17 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні щасливого Єрофія; чому цього дня не ходили до лісу і починаємо загадувати бажання.

У Китаї сьогодні свято подвійної дев’ятки Чун’ян. Воно припадає на дев’ятий день дев’ятого місяця за місячним календарем. Здавна цей день вважається одним із найсприятливіших і найщасливіших у році, тому китайці загадують бажання, а також обов’язково мають піднятися хоч на невеличку, але гору. Це символізує підняття над клопотами повсякденного життя, рутиною і суєтою буднів. Підіймаючись вгору фізично, кожен має хоч трішечки, але зрости й духовно. Крім того, китайці вже традиційно милуються цього дня хризантемами, їдять тістечка й п’ють вино, настояне на пелюстках хризантем.

Церква ж цього дня згадує священномученика Ієрофія, єпископа Афінського. На Єрофія не було якихось обрядодій. Хіба що старі люди вірили, буцімто цього дня лісовик востаннє лісом вештається перед тим як на зиму остаточно залягти: ляскає в долоні, регоче, плаче, зітхає… Тож до лісу ходити стереглися. По вечорах молодь збиралася на вечорниці, а ще українці в цей період гуляли весілля.

З іменинами вітайте Дмитра, Миколу, Якова, Домну, Вероніку.

Сьогодні 9 і 10-ий місячні дні. Зі знаку Козерога Місяць перейде до Водолія. Як стверджують гуру від астрології, людська доля циклічна, так само, як є циклічною, подібною на спіраль ДНК чи на рух Землі та Сонця у Всесвіті. Кожен цикл складається з 12 років. Але, зауважте: саме циклічна, подібна спіралі, а не колу. Якщо з нами час від часу повторюються одні й ті самі ситуації – маємо подумати, чому це трапляється. Впродовж тижня Меркурій «передаватиме світло» від Венери до Марса, повертаючи нас до вирішення давніх, раніше відкладених проблем. Тож варто бути максимально уважним у царині інформації, комунікації, документообігу. Помилки можуть призвести до вельми складних ситуацій і драматичних конфліктів, непередбачуваних матеріальних втрат. Хризантемної середи!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1976 – -5,8, а найтеплішим у 1990 – +20,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-