У Польщі покажуть “Донбас” Лозниці

У Польщі покажуть “Донбас” Лозниці

Укрінформ
У Польщі в кінопрокат з 19 жовтня виходить фільм "Донбас" Сергія Лозниці.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у рецензії на шпальтах польського видання Polityka, у переповненому гротеском фільмі "Донбас" Лозниця забирає глядача у “повну емоцій подорож через чергові кола пекла гібридної війни на сході України”.

“Однак "Донбас", який в цьому році отримав кінопремію “Дракон Драконів” Краківського кінофестивалю,  не є історією про регіон, країну чи політичну систему. Це розповідь про сучасну людяність, цивілізацію, про кожного з нас”,- підкреслює Polityka.

Як підкреслює Wp.pl, “Донбас” Лозниці є трагікомічною розповіддю про війну на сході України. 

“Але цей конфлікт може піти далі. Прошу замислитися, що станеться, коли Росія здобуде Донбас? Вона піде далі..”,- цитує Лозницю польський інтернет-портал, додаючи, що на думку режисера, Росія підійде до польських кордонів. 

Як інформувалося, тринадцять коротких сюжетів, об'єднані у фільмі, показують панораму життя на окупованих територіях, від трагедії до комічного фарсу. "Зелені чоловічки" не можуть пригадати назви свого "рідного містечка, тут поруч". Німецького журналіста на блокпосту зустрічають криком "фашиста зловили!". Тут святкують весілля та влаштовують вуличні розправи, експропріюють на благо "республік" машини та гроші, живуть у підвалах, рятуючись від обстрілів. Фільм Лозниці задається питанням: де в цьому калейдоскопі проходить межа між правдою і вигадкою?

За основу сценарію фільму взято аматорські відеоролики, зняті на окупованих територіях і відібрані режисером.

Український оскарівський комітет обрав драму "Донбас" національним претендентом на премію "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою і успішно пройшов кваліфікацію. Він також включений у лонг-лист премії Європейської кіноакадемії.

Читайте також: В Австралії покажуть "Донбас" Лозниці

"Донбас" створювався у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Стрічка стала одним із переможців восьмого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно. Українським копродюсером виступив Денис Іванов і кінокомпанія "Артхаус Трафік". Зйомки проходили цієї зими у Кривому Розі.

"Донбас" виходить у широкий український прокат 18 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-