В Австрії зареєстрували перший одностатевий шлюб

В Австрії зареєстрували перший одностатевий шлюб

Укрінформ
В Австрії офіційно зареєстрували перший в країні одностатевий шлюб між двома мешканками столиці.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, дві австрійки, які проживають разом вже кілька років, поєдналися узами шлюбу у п’ятницю у Відні, в колі близьких та друзів.

Йдеться про жінок, які спільно з чотирма іншими одностатевими парами та за підтримки комітету "Лямбда", який захищає права ЛГБТ, позивалися раніше до Конституційного суду Австрії.

Як пише газета Die Presse, обидві жінки вже мають спільного сина. "Але цей син до цього часу вважався позашлюбним, оскільки в Австрії - єдиній країні світу – одностатеві пари хоча й мають повні права при батьківстві та заснуванні сім’ї, втім батьки цих дітей не можуть одружуватися", - повідомила газета із посиланням на правозахисний комітет.

Читайте також: Адвокати пояснили, як жінці захиститись від різних форм дискримінації

За результатами розгляду справи Конституційний суд дозволив з 1 січня 2019 року реєстрацію шлюбів для одностатевих пар, як і зареєстроване цивільне партнерство для всіх – гомо та гетеросексуалів. Позивачам – п’ятьом парам – дозволили одружитися вже в 2018 році, що перша пара й зробила у п’ятницю у Відні.

Таким чином, Австрія стала 16-ю країною Європи та 26-ю країною світу, де дозволено укладання шлюбу для одностатевих пар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-