15 жовтня: народний календар і астровісник

15 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Від чого вберігають Кипріан і Юстинія; чи сумісна віра у вроки і в демократію та до чого сниться вогонь. 

Хто забув – сьогодні вихідний! Церква ж цього дня згадує священномученика Кипріана і мученицю Юстинію. Цим святим завжди молилися під час нападів нечистої сили, а також тоді, коли хотіли запобігти всіляким чарам, «приворотам» і «відворотам» до яких вдавалися люди з лихими намірами. Кипріан був знаним язичницьким жрецем. З дитинства він опановував магію і досяг у цій справі вражаючих успіхів. Він міг керувати стихіями і природними явищами, наводити невиліковні хвороби і зціляти людей, викликати мерців, міг насилати ману, перетворюючись на що завгодно і проходити неушкодженим крізь вогонь. Одним словом – усім знахарям знахар. Юстинія ж була вродливою дівчиною-християнкою. Її покохав один юнак і запропонував одружитися. Але дівчина йому відмовила – вона мріяла стати черницею. Як не вмовляв її хлопець, вона залишалась непохитною. Тоді нещасливий, але грошовитий залицяльник кинувся по «дідах-бабах», шукаючи допомоги у тих, хто за допомогою чарів міг навернути до нього Юстинію. Пошуки привели його до Кипріана. Той взявся за діло, але безрезультатно: все його чаклунство було безсилим перед силою віри і молитвою Юстинії. Зрештою Кипріан порвав з магією, увірував у Христа і був висвячений у єпископа. Юстинія стала настоятелькою монастиря. Під час гонінь на християн їх було схоплено, піддано тортурам і страчено.

Українці з давніх-давен вірили не тільки в Христа, але й в існування нечистої сили.  Що вдієш: хтось вірить у вроки, хтось у iPhone 10, а хтось у демократію.

З іменинами вітайте Андрія, Олександру, Анну, Давида, Костянтина і Юстину.

Сьогодні 6 і 7-ий місячні дні. В енергетичному плані прекрасний день. Його ще називають днем «результативного» мислення. Досить символічно, адже сьогодні день народження двох геніальних філософів, двох справжніх зірок європейської філософської думки – німця Фрідріха Ніцше і француза Мішеля Фуко. Але це так, до слова. Перебування Місяця в Козерогу вкрай несприятливо впливатиме на фінансову, торговельну діяльність, бартерні операції. Але Місяць у Козерогу чи не найкращий період для тверезих толкових порад від фахівців і для перспективного планування. Вогонь сниться до сварки, втім сни сьогодні вкрай оманливі. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1898 –  -7,8, а найтеплішим у 1993 – +22,6.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-